bloembollen

Hyacinthoides non-scripta (Blue Bell) - Stinzenplant

€5,50  (10 stuks)
+ Voeg toe aan Beplantingsplan  of Vergelijk
!! Levering: Sorry, uitverkocht

I.v.m de Brexit is het niet meer mogelijk de Blue Bell uit Engelse teelt aan te bieden. Als alternatief bieden wij de Blue Bell aan uit Nederlandse teelt. Deze lijkt sprekend op de Engelse teelt; de kenner zal echter zien dat de bloem wat lichter blauw is en bovenin net een wat minder hangend topje heeft. Toch lijkt deze partij meer op de Engelse Blue Bell dan de Boshyacint, zodat we beide aan blijven bieden.

Op zoek naar de Engelse Blue Bell? Deze Hyacinthoides non-scripta komt uit Engeland en is dé echte. Lieftallige donker blauwe bloemetjes hangend aan één kant van de steel zijn kenmerkend voor de echte Blue Bell.

In Engeland (maar ook in delen van Frankrijk en België) groeit deze Blue Bell geweldig. Op de tweede foto is het massale effect van de Blue Bell in de bossen nabij Oxford te zien.

In onze tuinen is het wel eens een lastpak die maar moeilijk aanslaat. Zoekt u een makkelijker soort met wat grotere bloemen voor verwildering in de tuin? Overweeg dan de echte Blue Bell links te laten liggen en voor de Boshyacint of Spaanse Hyacint te gaan. Wilt u wel de échte Blue Bell, dan is dit de juiste soort.

Het verschil tussen de Spaanse Hyacint, de Boshyacint en de Engelse Blue Bell nog beter begrijpen? Lees dan eens dit artikel door, geschreven door Plantlife International, UK. Klik hier voor het bestand (PDF). In dit Engelse artikel wordt het verschil omschreven tussen de (Engelse) Bluebell, de Hybrid (Garden) Bluebell (bij ons: de Boshyacint), en de Spanish Bluebell.

De bollen van deze soort worden verpakt in vermiculiet. Dit is een natuurlijk mineraal dat de conditie van de bol gezond houdt tijdens het transport en eventueel tijdens de bewaring in uw koelkast. Vermiculiet wordt in de agrarische sector ook gebruikt om de grond luchtiger te maken; een structuurverbeteraar dus. U mag het vermiculiet door het plantgat van de bol mengen. Meng dit dan wel goéd met de bestaande bodem. Of het ook echt een meerwaarde heeft voor de groei van de bol is ons onbekend. U kunt het vermiculiet dus ook weggooien, in de grijze container of verspreid over de composthoop.

Bloeimaand: april/mei
Kleur: blauw
Hoogte: 25 cm
Standplaats: geen specifieke wensen
Bodemvoorkeur: vermijd droogte
Plantseizoen: najaar (aug - dec)
Plantdiepte: driemaal de diameter van de bol
Type: verwildering, stinzenplant
Bol, wortelstok of knol: bloembol
Vermeerderd door: bijbolletjes (vegetatief) en zaad
Herkomst: engeland
Bolmaat: 6/+ (omvang in cm)
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Later bestellen, nu bewaren? Zet op beplantingsplan
Ook kunt u dit product Tonen in Vergelijking of Afdrukken