bloembollen

Hulp nodig bij de uitvoering?

Bent u op zoek naar ondersteuning voor uw bloembollen project?
Wij geven adviezen over passende bloembolcombinaties en grondverbetering, stellen beplantingsplannen op, zetten de bloembollen uit in uw tuin, en helpen zelfs met planten. Lees verder..

We kunnen het ons voorstellen dat al die botanische namen op deze site overweldigend kunnen overkomen. Welke soorten passen nu goed bij elkaar? Waaruit moet ik kiezen om een opeenvolgende bloei te krijgen? Doen de bollen het op klei, zand of veen? Of; ook een veel gestelde vraag: ik wil bloembollen in mijn grasveld maar wil wel eind april maaien; kan dat? Gelukkig hebben wij een sterk assortiment; maar met een beetje advies van ons zal het resultaat nog beter worden! Goed voor u en goed voor ons; want ook wij willen dat de onze bollen een goed plaatsje krijgen.

Wij bieden verschillende niveaus van advies aan. Van (gratis) advies per e-mail, naar een adviesuur bij ons aan huis of een bezoek bij u in de tuin, tot een compleet tuinontwerp.

Advies per e-mail (of telefoon)
Heeft u onze plant- ontwerp en verzorgingsadviezen gelezen en heeft u specifieke vragen over uw situatie? Stuur uw wensen (evt. met foto en plattegrond van de locatie) naar [email protected] Vermeld hierbij de ligging van de locatie (zon, schaduw?) en de grondsoort. Indien de locatie schaduwrijk is horen wij graag wat de schaduw creëert: een schutting, een huis of boom? Wat voor een boom? Hierbij alvast een tip: locaties onder bladverliezende bomen vallen bij ons t/m april onder "zon/half schaduw". Er zit namelijk nog geen loof aan de bomen.

Advies bij ons aan huis
Voor €50,- kunt u ook 1,5 uur advies bij ons aan huis krijgen. Breng een zakje grond, foto's en een plattegrond met noordpijl en schaal van uw tuin mee en we nemen het samen door. Uw wensen worden uitgewerkt tot een beplantingslijst en aan u gepresenteerd. We geven hierbij ook tips over grondverbetering en inplant, zodat u thuis weet waar u met de bloembollen heen moet. Dit advies is ideaal voor middelgrote tuinen (500-2000m2). Wij voeren dit soort adviezen zowel voor bestaande als voor nieuwe tuinen uit.

Advies bij u aan huis, in tuin of park
Het kan ook prettig zijn als wij naar u komen. Zo kunnen wij de situatie adquater inschatten! De prijs hiervoor is afhankelijk van de omvang van het in te planten perceel. U ontvangt een passende beplantingslijst met een handleiding voor de uitvoering.

Het verdelen en uitzetten van bloembollen in een bostuin in Arnhem
 
Hulp nodig bij het uitzetten en inplanten van de bollen?
Een beplantingsplan in de realiteit brengen kan ook nog lastig zijn. We helpen daarom geregeld en met plezier mee om de bollen uit te zetten in uw tuin. Sommige klanten planten de bollen vervolgens zelf, maar als u hier tegenop ziet helpen wij ook hier graag mee!

Een compleet tuinontwerp
Onze tuinontwerpen worden gemaakt door Trudi Woerdeman, mede-oprichter van De Warande. Sommige tuinontwerpen beperken zich alleen tot de bloembollen, andere bevatten gehele beplantingen, incl. vaste planten en heesters. Trudi Woerdeman heeft zich gespecialiseerd in bos- en schaduwtuinen, prairietuinen en bloemenweides. Al haar ontwerpen bevatten véél bloembollen.

Ontwerp van Trudi Woerdeman: landschaptuin met stinzenplanten