#2: Wij hebben de sleutel! (1 juni 2022)

 • Geplaatst op
 • Door Jan willem Overmars
 • 6
#2: Wij hebben de sleutel! (1 juni 2022)

Na ruim twee jaar zoeken kunnen we stellen dat de nieuwe plek gevonden is! We kondigden het al aan in februari, maar nu hebben we toch écht de sleutel in onze handen, en wel van een prachtige locatie in Barchem (Gld)

Geen zin om onze nieuwsbrief te ontvangen, maar wél op de hoogte willen blijven? Lees het hier! Reclame acties en eventuele kortingscodes worden hier niet gedeeld. Wilt u deze ontvangen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief, onderaan elke pagina.

 

Eerst een stukje geschiedenis..
In 1987 begonnen mijn ouders Trudi Woerdeman en Willem Overmars met de aanleg van de bos- en stinzentuin in Laag-Keppel. Gedurende 20 lentes (1998-2018) hebben vele van jullie de tuin mogen bezoeken.

Als oudste zoon van 'De Warande' had ik de wens om al deze passievolle opgedane (met de paplepel ingegoten!) kennis te gebruiken op een nieuwe eigen locatie. Best eigenwijs, en óók een gok, want waar vind je een plek, minimaal even mooi? Verdrietig maar dankbaar voor wat mijn ouders en de plek mij gegeven hadden, verliet ook ik in 2020 de tuin in Laag-Keppel.

De nieuwe plek!
Na ruim twee jaar zoeken kunnen we stellen dat de nieuwe plek gevonden is! We kondigden het al aan in februari, maar nu hebben we toch écht de sleutel in onze handen, en wel van een prachtige locatie in Barchem (Gld): tegenover kasteel de Wildenborch, in de groene weilanden, geklemd tussen de Lochemse Berg en Het Grote Veld. 

De verkopers, Aad en Mien van de Kamer, zijn hier in 1973 neergestreken en hebben er een kwekerij opgezet. Eerst met allerlei soorten coniferen, later ook met vaste planten. Wij nemen de plek nu over om de geest van Laag-Keppel er weer uit de fles los te laten: er zal een nieuwe stinzen- en schaduwtuin herrijzen, én een eigen teelt van bijzondere bolgewassen en schaduwplanten opgezet worden. Dit willen we combineren met het zakelijke en praktische (lees: het minder romantische) deel: de bloembollen moeten tenslotte in de herfst ergens kunnen liggen waar ze gepakt en ingepakt kunnen worden, zodat ze uiteindelijk bij jullie in de tuin komen! Er zal dus een ruime loods gebouwd worden.

De plek delen
We willen de plek niet uitsluitend voor ons zelf houden maar juist gaan delen met vrienden, collega's maar vooral ook tuinliefhebbers (jullie dus!). Aad en Mien van de Kamer kunnen op het terrein blijven. Voor hun is een mantelzorgwoning geplaatst. Dat Aad en Mien op de plek blijven wonen past helemaal in deze filosofie. Hopelijk krijgen ze aan ons prettige buren ;-)!

Kunnen wij al langs komen?
Na onze vorige nieuwsbrief kregen wij al vragen 'waarom er geen adres bij stond?' en 'wat de openingstijden zijn?'. Het is fijn dat er interesse is, maar de realiteit is dat ons hier kunnen bezoeken nog wel even zal duren: het terrein bruist van potentie, maar kent ook achterstallig onderhoud. De nieuwe voorbeeldtuin aanleggen, de loods bouwen... naast onze aanpassingen die we aan de privé woning (die zich ook op deze plek bevindt) willen uitvoeren, zullen tijd kosten. We willen vooral genieten van het hele proces, en ons niet haasten. Tot het zover is, versturen wij de bloembollen vanuit een loods op het bedrijventerrein in Vorden; een paar keer per jaar zullen wij in deze nieuwsbrief wél een update sturen.

 

Reacties

 1. Truuske Hijlkema Truuske Hijlkema

  Wat is jullie adres?
  Als ik naar de Sterke Bollen dagen ga, is dat natuurlijk wel handig om te weten.
  Met vriendelijke groet,
  Truuske Hijlkema

 2. Arie Webbe Arie Webbe

  Wat fantastisch dat jullie een mantelzorg woning voor de oudeigenaren creëren,
  Heel veel succes op de nieuwe locatie en respect voor Jullie, om in deze tijd dit te realiseren.

 3. Arianne Arianne

  Fantastisch dat jullie op deze mooie plek komen wonen en werken. Fijn dichtbij dus ik kom tzt graag aan. Geniet van deze fase, veel succes en plezier in t Barchemse.

 4. Alice Alice

  Hallo daar.....
  Wat spannend voor jullie allemaal. En wat fantastisch dat het echtpaar Van de Kamer op de voor hen zo vertrouwde en dierbare plek kunnen blijven wonen!
  Ik wens jullie allemaal heel veel succes en we zien elkaar vast eens daar. GROET A.

 5. Jolande Jolande

  Wat een prachtige plek! Wat ontzettend leuk dat jullie de uitdaging aan gaan! We verheugen ons erop om de ontwikkeling van de tuin te volgen. Succes en veel plezier met het uitvoeren alle plannen!

 6. Agnes Donkelaar Agnes Donkelaar

  Heel veel geluk op jullie prachtige plek. Het wordt vast nog veel mooier dan het al is.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.