#3: Tropenjaren & 40.000 bollenlabels (7 aug 2022)

  • Geplaatst op
  • Door Jan Willem Overmars
  • 1
#3: Tropenjaren & 40.000 bollenlabels (7 aug 2022)

We krijgen wel eens de vraag of de nieuwe showtuin al open is....

Geen zin om onze nieuwsbrief te ontvangen, maar wél op de hoogte willen blijven? Lees het hier! Reclame acties en eventuele kortingscodes worden hier niet gedeeld. Wilt u deze ontvangen? Schrijf u in voor de nieuwsbrief, onderaan elke pagina.

We krijgen wel eens de vraag of de nieuwe showtuin al open is. Helaas moeten we dan zeggen 'nog niet' en ook 'dat zal nog even duren'. Dat betekent niét dat we stil zitten. Twee maanden geleden ontvingen wij de sleutel van onze nieuwe locatie (nog niet op de hoogte? Bekijk de film onderaan deze blog). Sindsdien zijn we aan het maaien, zagen, verven, graven en ontwerpen. De moeilijkste hoekjes gras maait Aad, ambachtelijk met de zeis! En een 'hier vestigt zich' bord staat er ook.

Niet vergeten: mijn vrouw en ik zitten met onze kindjes van 1 en 3 óók in onze 'tropenjaren' (waar komt deze term toch vandaan? Het schijn een term te zijn uit ons koloniale verleden. Als je werd uitgezonden naar Nederlands-Indië stonden je zware jaren te wachten). De trampoline ingraven, de zandbak vormgeven zijn momenteel haast zo belangrijk, zo niet belangrijker, als de zakelijke aspecten. Plezier voor de kinderen kun jezelf ook zo heerlijk van meegenieten, én ze zijn zelf lekker en veilig bezig waardoor wij ook door kunnen met andere zaken.

 

Komende winter zullen we eens een overzicht maken van de ontwikkelingen. Want nu staan bijna de bloembollen op de stoep! De oogst loopt in volle gang. Her en der sijpelen er wel eens 'slecht nieuws' berichten door (d.w.z. dat er minder van een soort geoogst kon worden, of dat de oogst van één soort zelfs geheel mislukt is) maar over het algemeen geldt hier dat geen nieuws goed nieuws is. Het zal dan ook niet lang meer duren of onze loods zal vol staan met vitale bollen, knollen en wortelstokken.

 

In de tweede helft van augustus beginnen we met het versturen van bloembollen. Omdat er al sinds eind april besteld kan worden, zijn er behoorlijk wat bestellingen. Verwacht je bestelling dus nog niet deze maand bij je op de stoep: we hebben tijd nodig de bestellingen in te pakken en te versturen. Daar doen we tot in september over. We hebben de levertijd voor bestellingen geplaatst in de voorverkoop in een hippe infographic gezet, zie deze pagina.

 

Wil je nu gaan bestellen? Hou rekening met een levering in de loop van september, tenzij je voor onze Strong Delivery kiest: dan is levering de volgende werkdag mogelijk (mits alle soorten voorradig).

 

Bestellingen met uitsluitend herfstbloeiers geven wij óók voorrang, zodat ze snel geplant kunnen worden. Klik hier voor onze herfstbloeiers.

 

 

UITGELICHT: na twee jaar afwezigheid opnieuw in ons assortiment
De wilde narcis, Narcissus pseudonarcissus lobularis. Een échte stinzenplant.
Beperkt aanbod en gewild. Klik hier.

 

Genoeg geschreven voor nu. We moeten nog 40.000 bollenlabels printen, zodat jullie weten welke soort er in welk zakje zit: essentiële informatie! Gelukkig werken Eline en Arike vlot door om dat voor elkaar te krijgen. Een laatste tip: wist je dat er óp de labels een QR code zit? Scan deze en je wordt direct doorgestuurd naar de betreffende soort op www.sterkebollen.nl. Hier is dan info te vinden zoals standplaats, voorkeur grondsoort, en plantdiepte.

 

 

 

 

Reacties

  1. Ada en Fred Bongenaar Ada en Fred Bongenaar

    We wensen jullie heel veel succes met deze verhuizing en onderneming. We bewaren mooie herinneringen aan de Waranda in Laag Keppel en komen zeker jullIe nieuwe plek bewonderen als deze wordt opengesteld. Met vriendelijke groeten.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.