bloembollen

Voorbeeldtuin De Warande

Onze voormalige voorbeeldtuin in Laag-Keppel (opgezet door de 1e 'De Warande' generatie, onze (schoon)ouders Trudi Woerdeman en Willem Overmars) is opengesteld geweest voor het publiek tussen 1998 en 2018. Gedurende twintig lentes hebben vele van jullie de tuin mogen bezoeken! De tuin met privé huis is in het voorjaar van 2020 verkocht. De plek is helaas nu niet meer te bezichtigen. 

De volgende generatie van 'De Warande' heeft een nieuwe locatie gevonden, waar we met ons bedrijf kunnen groeien, en waar we een nieuwe voorbeeldtuin kunnen aanleggen. Het feest mag beginnen op een prachtig stuk grond van ruim 2 hectare mét kwekerijbestemming in de gemeente Lochem. In juni 2022 zullen wij er eerst privé heen verhuizen. Over enkele jaren hopen wij u er te kunnen ontvangen. Tot het zover is verpakken en versturen wij de bloembollen vanuit een loods op het bedrijventerrein in Vorden. Dit is geen bezoekadres. Online bestellingen kunnen wél afgehaald worden bij onze afhaal-locatie in Vorden. (kies voor 'afhaal' in de winkelwagen).

Hierboven een video hoe onze tuin in Laag-Keppel was. We willen andere tuinen waar wij intensief aan hebben meegewerkt óók gaan presenteren. Van Valkenswaard, tot Moerkapelle, via Amstelveen terug naar Vorden en Hummelo: in vele hoeken van het land, op verschillende soorten grond hebben wij tuinen beplant met bloembollen! Niet al deze tuinen zijn open voor het publiek, maar de ervaringen die we er hebben opgedaan delen we graag.

We bevelen een bezoek aan de deze plaats alvast van harte aan:
- Het stinzenpark van Kasteel Hackfort (altijd geopend, vrije toegang). Aan de hand van het stinzenontwerp (gemaakt door De Warande, Trudi Woerdeman) zijn hier afgelopen jaren vele bollen (bij)gepoot! Dit geeft een prachtig kleurspektakel; met name wanneer de Witte Bosanemoon en de Vingerhelmbloem bloeien. Gratis toegang, vrij wandelen op wegen en paden! Elke dag geopend. Adres: Baakseweg 8, Vorden. Betaald parkeren voor niet-leden Natuurmonumenten.