bloembollen

Bezoek ons!

Door omstandigheden is de tuin ook in 2020 helaas niet te bezichtigen
Voor ideeën over tuinieren met stinzenplanten, kunt u het in 2018 verschenen boek van Trudi raadplegen.

Onze voorbeeldtuin ligt in de bossen van het landgoed Keppel in Laag-Keppel, 20 km van Arnhem. Hier wordt al 25 jaar geëxperimenteerd met (stinzen)bollen en schaduwtuinieren: een nog vrij onbekende, historische én ecologische vorm van tuinieren onder oude bomen en struiken.

Ieder voorjaar én najaar is onze tuin geopend: in de lente bloeien de stinzen- en verwilderingsbollen in ons bos, in de herfst (op onze Sterke Bollen Dagen) bieden wij ons assortiment bloembollen ook te koop aan. Op alle open dagen zijn wij er om raad en advies te geven over toepassing en verzorging van deze bollen en andere schaduwplanten en er is regelmatig een lezing over de toepassing van bloembollen (stinzenplanten en verwilderingsbollen) in tuin en park. 

Plattegrond van De Warande


Opentuindagen 2019
11-17 uur met een lezing (bij mooi weer: rondleiding) om 14 uur door Trudi Woerdeman

Entrée voorjaar €5,- pp incl. koffie/thee en lezing. Abonnement: €9,- pp (klik hier om een abonnement aan te schaffen). 
Entrée sept/okt gratis (behalve voor tuinclubs). 

U bent van harte welkom tijdens (en helaas uitsluitend..) op de volgende data:

Bloeiende stinzenplanten
x

Wilde tulpen en late stinzenplanten
x

Bloeiende Camassia's en bosplanten

x

Onze Sterke Bollen Dagen
x

Vaker komen om de metamorfose van onze stinzentuin mee te maken? Welkom! We bieden een abonnement aan voor €9,-. Met een abonnement heeft u onbeperkt toegang (incl. koffie) op onze opentuindagen gedurende één jaar! U kunt een abonnement aanschaffen via onze webshop: klik hier.

Ter info
- Een reservering voor de open tuindagen is niet nodig, behalve voor tuinclubs. Wilt u zich als tuinclub aanmelden voor onze open tuindagen? Dit kan per e-mail. Bezoek op andere data is helaas niet mogelijk.
- U weet het natuurlijk al maar we herhalen het toch even: bloembollen bloeien in het voorjaar en worden in het najaar geplant. In het voorjaar kunt u dus bij ons langskomen voor inspiratie, in het najaar om de bollen aan te schaffen (online via de webshop of op onze Sterke Bollen Dagen).

Nog een paar puntjes van aandacht...
Bereid uw bezoek voor: neem kratten, dozen of plastic zakken mee indien u planten wenst aan te schaffen. Voor uw en onze veiligheid vragen wij voor het afrekenen van bollen en planten te pinnen. Het afrekenen van de entrée kan wel contant.

Tip: combineer uw bezoek aan De Warande met:
- Het stinzenpark van Kasteel Hackfort (altijd geopend, vrije toegang, 15 min rijden). Aan de hand van het stinzenontwerp (gemaakt door De Warande) zijn hier afgelopen jaren vele bollen (bij)gepoot! Dit geeft een prachtig kleurspektakel; met name wanneer de Witte Bosanemoon en de Vingerhelmbloem bloeien. Gratis toegang, vrij wandelen op wegen en paden! Elke dag geopend. Adres: Baakseweg 8, Vorden (per auto 15 min van De Warande vandaan).
- Op de zaterdagen: Kwekerij de Hessenhof in Ede (35 min rijden). Meer info: www.hessenhof.nl
- Op de zaterdagen in sept/okt: De privétuin van Oudolf (10 min rijden). Meer info: www.oudolf.com

Meer combitips op www.dewarande.nl/omgeving.html

Stinzenwei op de WarandeStinzenplanten bij de toegangspoort van De Warande; april 2013.

De Warande