bloembollen

Wie komt er slapen in ons vakantiehuisje?

 

Beschikbaar vanaf 15 juli 2024.
T/m 28 juli met 20% ‘proefslaapkorting’. Normale prijs vanaf 29 juli.

Welkom in ons vakantiehuisje, op onze plek tussen Vorden en Lochem, tegenover kasteel de Wildenborch. Wij (mijn vrouw en ik, plus twee kleine kinderen) wonen hier sinds 2022. Op ons terrein staat een luxe vakantiehuisje (56m2) dat wij met plezier ter beschikking stellen aan mensen die de groene omgeving met Hanzestad Zutphen beter willen leren kennen.

Het vakantiehuisje is voorzien van alle gemakken:
- Maximaal twee volwassenen; een baby of jong kind past er altijd wel bij. Op verzoek kunnen we een babybedje erbij plaatsen (gratis).
- Geheel rolstolvriendelijk, incl. hulpmiddelen in de badkamer voor mindervaliden.
- Badkamer met inloopdouche. Handdoeken en zeep aanwezig.
- Keukenblokje, koelkast, koffiezetapparaat.
- Slaapkamer met een ‘kingsize’ bed (tweepersoons, 180cm breed)
- Huiskamer met eettafel, bank, boekenkast met tuinboeken. Zet met mooi weer gerust de openslaande dubbele tuindeuren open.
- Eigen parkeerplaats
- Internet via wifi
- Wasmachine en droger aanwezig

Onze plek is een voormalige boomkwekerij. Het is in de jaren ‘70 van de vorige eeuw beplant met allerlei soorten bomen, met name conifeer-achtige. Nu is het een oase met volgroeide bomen, tussen de groene weilanden. Vele soorten vogels maar ook hazen, fazanten en reeën wonen hier met ons samen.
Het indrukwekkendste van onze plek is de oprit, met 19 hoge Metasequoia bomen.

De bekende achtkastelen fietsroute loopt voor onze plek langs. Neem je fiets mee, stap op en geniet van de Achterhoekse omgeving rondom Vorden. Zutphen, een oude Hanzestad, ligt op 15 km afstand en is ook goed per fiets bereikbaar. Het gezellige Lochem (ook met een oud centrum, en het bos op de Lochemse Berg) is bijna te zien vanaf de noordkant van ons terrein en is zeker ook een bezoekje waard.

Stand van zaken juli 2024, een eerlijk verhaal:
- De vakantiewoning staat op de oude kwekerijbedden. Er is nog géén aangelegde tuin rondom het chalet. Er is wel een zitplekje en we stellen een parasol ter beschikking. Verder kun je genieten van allerlei mooie planten die zich rondom vanzelf hebben uitgezaaid en prachtig bloeien; denk aan verbena, kruiskruid en fijnstraal.
- Een airco is besteld maar hangt er nog niet: het vakantiehuisje ligt zonnig. In de zomer kan het er warmer worden. Met onze ventilator hou je het ook aardig leefbaar maar nog beter is om op de echt warme dagen (mochten deze voorkomen…) in de middag op pad te gaan. In de namiddag zakt de zon al vrij snel achter de Metasequoia bomen en wordt het binnen weer koeler. Bij frisse nachten kan het vakantiehuisje verwarmd worden met elektrische kachels. Ook dit is tijdelijk: de airco zal in de toekomst het vakantiehuisje energiezuinig kunnen verwarmen.
- Aan de nabij gelegen schuur en kas wordt verbouwd. Geen groot lawaai, maar wél werkzaamheden (bijv. het leggen van nieuwe dakpannen). Het kan zijn dat dit bij het vakantiehuisje hoorbaar is.
- Meer foto's (binnenkant) volgen dit weekend

Het verhuren van ons vakantiehuis is nieuw voor ons. Misschien mist er nog wat in het huisje, of loopt iets nog niet optimaal. Daarnaast hebben wij in de maand juli ook de bouwwerkzaamheden (zie hierboven) en nog geen airco. Geen probleem? Kom logeren! In de periode 15 juli t/m 28 juli 20% korting op onderstaande prijzen. En overigens, feedback na uw verblijf is van harte welkom.

Losse nachten: €110,- per nacht. Schoonmaakkosten (alleen bij één of twee nachten): €40,-
Midweekpakket, 4 nachten: ma t/m vrij €400,-
Weekendpakket, 3 nachten: vrij t/m ma €300,-
Weekpakket, 7 nachten: €660,-

Check in: vanaf 15 uur. Check out: uiterlijk 11 uur. In overleg kan hier van afgeweken worden.
Sorry, geen huisdieren. Roken is niet toegestaan (ook niet buiten op het terrein).

Reserveren graag via [email protected]. Telefonisch nemen wij niet altijd op. Vermeld in de email in ieder geval uw telefoonnummer, dan bellen we u terug (mogelijk in de avonduren).