bloembollen

Cyclamen cilicium (Anatolische cyclaam)

€8,00  (5 stuks)
+ Voeg toe aan Beplantingsplan  of Vergelijk
  • KORTING:    6x5 stuks=5%    12x5 stuks=10%    25x5 stuks=15%    50x5 stuks=20%   
  • (gereduceerde prijs wordt in winkelwagen berekend)
!! Levering: in de loop van oktober, in de bloembollenplanttijd. Kies Strong Delivery of Week Delivery voor een snellere levering. Bestellingen met uitsluitend herfstbloeiers zullen wij binnen twee werkdagen verzenden (mits alle soorten voorradig).

Dit is een herfstbloeier. Herfstbloeiers kunnen het beste eind augustus / begin september doch uiterlijk half oktober worden geplant. Bestel deze soort daarom niet samen met Convallaria, Polygonatum of Uvularia, want deze soorten kunnen in verband met de oogsttijd pas eind oktober worden geleverd. Wilt u toch een herfstbloeier met deze soorten bestellen? Plaats dan twee bestellingen. Bestellingen met uitsluitend herfstbloeiers zullen wij met prioriteit verzenden.

De Cyclamen cilicium of Anatolische Cyclaam houdt van een zonnig plekje; een rotstuin is ideaal. Net als de hederifolium bloeit deze Cyclaam in het najaar; de geurende bloemen zijn echter slanker en tevens zachter van kleur, soms zelfs wit. De uiteinden van de bloemblaadjes zijn mooi gedraaid en de ovale bladeren zijn fraai getekend. 

Op kalkhoudende leemgronden doen Cyclamen het geweldig. Op andere gronden kan het welzijn van de Cyclaam geholpen worden door bladaarde (of compost) met kalk en kleimineralen door de bodem te mengen.

Plant de knollen circa drie centimeter diep, rechtop (de Herfst cyclaam heeft zowel de wortels als de scheut aan de bovenkant) maar toch een beetje schuin, dan kan er geen water op de knol blijven staan. De Anatolische Cyclaam heeft een voorkeur voor een niet te natte plek.

De Anatolische Cyclaam is inheems in (zoals de naam reeds doet vermoeden) Turkije.

Bloeimaand: augustus, september, oktober
Kleur: zachtroze
Hoogte: 10 cm
Standplaats: zonnig
Bodemvoorkeur: kalkrijk (kalk toevoegen)
Plantseizoen: najaar (aug - dec) en voorjaar (febr - mrt)
Plantdiepte: éénmaal de diameter van de knol
Type: verwildering
Bol, wortelstok of knol: knol
Vermeerderd door: zaad
Herkomst: Turkije
Bolmaat: 13/+ (omvang in cm)
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Later bestellen, nu bewaren? Zet op beplantingsplan
Ook kunt u dit product Tonen in Vergelijking of Afdrukken