bloembollen

Jacqueline van der Kloet

Wie is Jacqueline van der Kloet?
Voor ons aanbod langstelige Tulpen laten wij ons adviseren door Jacqueline van der Kloet. Zij werkt al bijna twee decennia met voorjaarsbloeiers, en is geniaal in het opstellen van kleurcomposties. Ook weer zij als geen ander welke langstelige Tulpen 'sterk' zijn, of te wel, geschikt zijn voor meerjarenbloei. Want dát is ons uitgangspunt bij het kiezen van nieuwe soorten en cultivars voor ons assortiment. Haar biografie:

Jacqueline van der KloetSinds het begin van haar studie voor tuin- en landschapsarchitect is Jacqueline van der Kloet altijd gefascineerd geweest door planten en de mogelijke onderlinge combinaties daarvan. Aanvankelijk werkte zij veel met combinaties van vaste planten en heesters maar toen begin jaren ’90, door een gelukkig toeval, de voorjaarsbloembollen op haar pad kwamen, raakte zij daardoor gefascineerd. Sinds dat moment heeft zij voortdurend geëxperimenteerd met voorjaarsbollen in haar eigen tuin, De Theetuin’ in Weesp. En het is niet voor niets dat het ‘Bloembollenfestijn’, jaarlijks in het derde weekend van april, een van de belangrijkste evenementen van het jaar in deze tuin is.

Jacqueline is uitgegroeid tot een echte specialist op het gebied van combinaties van voorjaarsbloembollen en dan gaat het om combinaties van bollen onderling, maar ook van bollen met vaste planten, siergrassen, bodembedekkers en heesters. Inmiddels heeft zij vele projecten waarin voorjaarsbloembollen een hoofdrol spelen haar naam staan, zowel in binnen- als buitenland, waaronder de Keukenhof, de Efteling en Artis Zoo in Nederland, Schloss Ippenburg, het Gräflicher Park in Bad Driburg en de Botanischer Garten van Gütersloh in Duitsland, de Lurie Garden in Chicago en Battery Park in New York in de Verenigde Staten en in Japan een stadsparkje in Yokohama ( Shinko Central Square) en het themapark Huis Ten Bosch in Nagasaki.

Jacqueline van der Kloet heeft meerdere boeken geschreven waarin combinaties van planten en/ of bloembollen centraal staan. Verkrijgbaar zijn nog:
Tuinen van Nu ( ISBN 9 789462 500099)
Kleur je Tuin ( ISBN 9 789462 500167, bestellen? Klik hier)
Colour your Garden ( ISBN 9 789462 501768)
www.jacquelinevanderkloet.nl