bloembollen

Kleimineralen (bentoniet)

€18,95  /5kg (of 3kg, 25kg)
+ Voeg toe aan Beplantingsplan  of Vergelijk
!! Levering: VOORVERKOOP. Levering in de loop van september, in de bloembollenplanttijd. Kiest u voor onze Strong Delivery? Dan levering eind aug / begin sept.

Waaom kleimineralen (bentoniet)?
Het team van De Warande tuiniert al sinds 1986 op de zandgrond. Dit is vergeleken met tuinieren op kleigrond licht werken; zandgrond is namelijk makkelijk te bewerken. Maar er zitten ook nadelen aan tuinieren op zand.
Sommige soorten hebben aan een bodemverbetering op zandgrond met enkel compost of bladaarde niet voldoende. Deze soorten hebben écht de mineralen nodig die alleen in klei/leem/löss bodems zitten. Deze mineralen worden kleimineralen genoemd, maar ook de term "bentoniet" wordt gebruikt. Het is een 100% natuurlijk product en bij ons verkrijgbaar in 3 of 5 kg emmers, of in een 25 kg zak (maak boven uw keuze: 3, 5 kg of 25kg). De prijs van de 25 kg zak is incl. een toeslag op de verzendkosten (de zak wordt apart verzonden van het overige bestelde).

Wat is bentoniet?
Bentoniet is een natuurlijk kleimineraal.

Voor wie?

Kleimineralen komt in een kleine hoeveelheid alle soorten bloembollen ten goede. Voor enkele soorten zijn de kleimineralen echt onontbeerlijk. Zit u op zandgrond en wilt u onderstaande soorten planten; voeg dan altijd kleimineralen toe:

Allium (grootbloemig), Anemone blanda, Camassia, Chionodoxa forbesii, Cyclamen, Eranthis, Fritillaria, Iris, Narcissus, Nectaroscordum, Tulipa, Sternbergia

Dosering
Wilt u bovenstaande soorten planten op zandgrond? Gebruik dan 2 kg bentoniet op ongeveer 10 vierkante meter. Voor de overige soorten kan de helft gebruikt worden.

Verwerking
De beste manier om de kleimineralen te verwerken is door bij het planten van de bollen kleimineralen door de bodem te mengen. Zorg dat de het grootste gedeelte van de bentoniet goed gemengd in de bodem tot 20 cm onder de bol (de wortelzone) komt te zitten! Heeft u de bollen al geplant? De korrels kleimineralen over de bodem strooien is een goede tweede optie.

Bentoniet:
- heeft het vermogen om water en voedingsstoffen te binden
- voorkomt uitspoeling van voedingsstoffen
- betere uitwisseling van voedingsstoffen tussen bodem en plant
- zorgt voor activering van het bodemleven
- verhoogt stikstofleverend vermogen van de bodem
- geeft een stabielere pH-waarde (kunstmeststoffen verzuren)
- zorgt voor verhoging van de bodemvruchtbaarheid
- eenvoudig aan te brengen

Samenstelling:
100% Edasil kleimineralen, delfstof. Montmorillonietgehalte 65-70%.
De korrelgrootte ligt voornamelijk tussen 2.0 - 5.0 mm.(73 - 77 %).

Meer info? Lees de infosheet van Innogreen (pdf), klik hier.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Later bestellen, nu bewaren? Zet op beplantingsplan
Ook kunt u dit product Tonen in Vergelijking of Afdrukken