bloembollen

Verhalen over landgoed Hackfort

€24,90  
+ Voeg toe aan Beplantingsplan  of Vergelijk
!! Levering: Sorry, uitverkocht

Uitgelezen door De Warande:
Waarom, tussen alles over bollen en planten, een boek over het historische landgoed Hackfort? Dat is omdat ons bedrijfje sterk met Hackfort is verbonden. De afgelopen jaren hebben wij hier in opdracht van Natuurmonumenten vele stinzenbollen mogen aanplanten. Deels waren dit nieuwe soorten, maar ook soorten die er van oudsher altijd al gegroeid hebben maar de afgelopen decennia zijn overwoekerd door bramen, hebben wij aangeplant. Een prachtige klus met een historisch tintje, en daarom bieden wij die boek aan.

"Verhalen over landgoed Hackfort" is verrassend leuk om te lezen. Het zijn echt de verhalen van vroeger; toen het kasteel nog in bezit was van de baron Arend Westerholt en zijn "freules". Voor wie dus even terug wil duiken in de tijd is dit boek een aanrader!

Samenvatting van de uitgever
Bij Vorden in de Achterhoek ligt landgoed Hackfort. De geschiedenis van het landgoed en het kasteel gaat terug tot de veertiende eeuw. De laatste edellieden die er wonen zijn baron Van Westerholt en zijn zusters – verre familie van de eerste bewoner Gerrit van Hackfort. Sinds 1982 is Hackfort eigendom van Natuurmonumenten. Vele tienduizenden dagjesmensen komen er jaarlijks een kijkje nemen. Zij belanden in een omgeving waar de traditionele Achterhoekse sfeer nog tastbaar is.
Over het landgoed, kasteel, de jachtpartijen en kleurrijke bewoners doen allerlei verhalen de ronde. Deze zijn opgetekend in dit boek. Het zijn de herinneringen van mensen die op Hackfort hebben gewoond en gewerkt of er geregeld kwamen. Hun 'oral history' schetst een mooi, veelzijdig en soms vermakelijk beeld van het dagelijkse leven van de laatste landadel in de Achterhoek.
Het boek bevat voorts een korte geschiedenis van het landgoed en historische en recente foto's.

Deze uitgave is mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van het Hackfort-Fonds.

Hard cover, 21x22,5 cm, 186 pagina’s, full colour
ISBN 978-90-75271-928, NUR 694
Prijs € 24,90
Oktober 2015

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Later bestellen, nu bewaren? Zet op beplantingsplan
Ook kunt u dit product Tonen in Vergelijking of Afdrukken