bloembollen

Anemone coronaria 'Hollandia'

€4,50  (25 stuks)
+ Voeg toe aan Beplantingsplan  of Vergelijk
  • KORTING:    6x25 stuks=5%    12x25 stuks=10%    25x25 stuks=15%    50x25 stuks=20%   
  • (gereduceerde prijs wordt in winkelwagen berekend)
!! Levering: binnen 1 tot 3 werkdagen. Let op: planttijd onder glas vanaf maart, in de volle grond ná de vorst.

LET OP: dit is een zomerbloeier, voor aanplant in het voorjaar. De verzending is direct (binnen enkele werkdagen). Bestel deze zomerbloeier daarom NIET samen met voorjaarsbloeiers of herfstbloeiers uit onze voorverkoop (voor aanplant in het najaar). U kunt deze zomerbloeier WEL samen bestellen met andere zomerbloeiers, sneeuwklokjes/lenteklokje 'in het groen', schaduwplanten in pot, boeken, meststoffen/bodemverbeteraars of gereedschap. Wilt u toch voorjaarsbloeiers of herfstbloeiers uit de voorverkoop bestellen? Top, maar bestel deze dan apart.

Van oorsprong komt Anemone coronaria (klaproos anemoon, of windbloem) uit het Middellandse Zeegebied. Niet raar dus, dat ze bij ons in de tuinen het beste op warme plekjes staan. Als ze zéér warm staan (bijvoorbeeld in een rotstuintje, in het grind of langs het terras met weinig concurrentie van andere planten, én op het zuiden) kunnen ze jarenlang terugkomen. Op koelere plekjes zijn ze sowieso één zomer leuk!


Anemone coronaria 'Hollandia' bloeit rood. De bloei is uitbundig en lang: mits geplant in maart vanaf mei tot in juli. De bloemen van de Anemone coronaria 'Hollandia' zijn ook geschikt als snijbloem zodat je er ook binnenshuis van kunt genieten.


Officieel vraagt Anemone coronaria een winterdek van blad of stro, om bevriezing te voorkomen. De winters zijn tegenwoordig echter niet meer zoals vroeger. Ons advies is dus afdekken bij temperaturen lager dan -6C.

Bloeimaand: mei t/m juli
Kleur: rood
Hoogte: 25 cm
Standplaats: zon tot halfschaduw, warm plekje
Bodemvoorkeur: voedzaam
Plantseizoen: maart-mei
Plantdiepte: driemaal de diameter van de knol
Type: meerjarenbloei
Bol, wortelstok of knol: knol
Vermeerderd door:
Herkomst: Middellandse Zeegebied
Bolmaat: 6/7 (omvang in cm)
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Later bestellen, nu bewaren? Zet op beplantingsplan
Ook kunt u dit product Tonen in Vergelijking of Afdrukken