bloembollen

Anemone coronaria 'Sylphide'

€5,00  (25 stuks)
+ Voeg toe aan Beplantingsplan  of Vergelijk
!! Levering: te bestellen vanaf eind januari

LET OP: dit is een zomerbloeier, voor aanplant in het voorjaar. Bestel deze zomerbloeier daarom NIET samen met voorjaarsbloeiers of herfstbloeiers uit onze voorverkoop (voor aanplant in het najaar). U kunt deze zomerbloeier WEL samen bestellen met andere zomerbloeiers, sneeuwklokjes/lenteklokje 'in het groen', schaduwplanten in pot, boeken, meststoffen/bodemverbeteraars of gereedschap. Wilt u toch voorjaarsbloeiers of herfstbloeiers uit de voorverkoop bestellen? Top, maar bestel deze dan apart.

Van oorsprong komt Anemone coronaria (klaproos anemoon, of windbloem) uit het Middellandse Zeegebied. Niet raar dus, dat ze bij ons in de tuinen het beste op warme plekjes staan. Als ze zéér warm staan (bijvoorbeeld in een rotstuintje, in het grind of langs het terras met weinig concurrentie van andere planten, én op het zuiden) kunnen ze jarenlang terugkomen. Op koelere plekjes zijn ze sowieso één zomer leuk!

Anemone coronaria 'Sylphide' bloeit roze. De bloei is uitbundig en lang: mits geplant in maart vanaf mei tot in juli. De bloemen van de Anemone coronaria 'Sylphide' zijn ook geschikt als snijbloem zodat je er ook binnenshuis van kunt genieten.

Officieel vraagt Anemone coronaria een winterdek van blad of stro, om bevriezing te voorkomen. De winters zijn tegenwoordig echter niet meer zoals vroeger. Ons advies is dus afdekken bij temperaturen lager dan -6C.

Let op, planttijd vanaf eind maart na de vorst. Plant voor opeenvolgende bloei niet alle bollen tegelijk maar plant ze ook in april en mei. De bloei begint circa twee maanden na het poten van de bollen.

Bloeimaand: mei t/m juli
Kleur: roze
Hoogte: 25 cm
Standplaats: zon tot halfschaduw, warm plekje
Bodemvoorkeur: voedzaam
Plantseizoen: maart-mei
Plantdiepte: 10 cm
Type: meerjarenbloei
Bol, wortelstok of knol: knol
Vermeerderd door:
Herkomst: Middellandse Zeegebied
Bolmaat: 6/7 (omvang in cm)
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Later bestellen, nu bewaren? Zet op beplantingsplan
Ook kunt u dit product Tonen in Vergelijking of Afdrukken