bloembollen

Basisgids stinzenplanten

€22,95  
+ Voeg toe aan Beplantingsplan  of Vergelijk
!! Levering: VOORVERKOOP. Levering in de loop van september, in de bloembollenplanttijd. Kiest u voor onze Strong Delivery? Dan levering eind aug / begin sept.

Klik voor een inkijkexemplaar in PDF hier (of klik op de foto's hiernaast)

Uitgelezen door De Warande:

Een praktisch overzicht van vele stinzenplanten in Nederland. Mooie duidelijke foto's (ook van de droge bol of knol!) en exacte omschrijvingen. Wij missen in deze gids wél het geslacht Chionodoxa (Sneeuwroem). Andere soorten in de gids (zoals Aegopodium podagraria, Zevenblad) zijn weliswaar (op bepaalde locaties) een stinzenplant, maar dienen wel met voorzichtigheid toegepast te worden in tuinen en parken, i.v.m. hun woekerende eigenschap. Maar zeker is de Basisgids Stinzenplanten een aanrader voor wie (thuis, of in het veld) de soorten gemakkelijk wil leren herkennen.

Samenvatting uitgever
Stinzenplanten zijn verwilderde knol-, bol- en wortelgewassen die vanaf de zestiende eeuw zijn ingevoerd in ons land. Van oorsprong groeiden ze rond kastelen, borgen en buitenplaatsen. Sneeuwklokje en bonte krokus zijn bekende voorbeelden, maar ook winterakoniet, holwortel en bostulp behoren tot deze planten.

De 'Basisgids Stinzenplanten' brengt alle in Nederland bekende stinzenplanten voor het eerst bijeen in een prachtige fotogids gericht op herkenning in het veld. Nadruk ligt op de fraaie en gedetailleerde kleurenfoto’s, aangevuld met duidelijke beschrijvingen over onder andere grootte en bloeitijd. Ook bevat het boek volop achtergrondinformatie over historie, ecologie en voorkomen.

De honderd meest algemene stinzenplanten in je binnenzak

120 algemene soorten Nederlandse stinzenplanten vinden en herkennen
Met heldere kleurenfoto’s; herkenning in één oogopslag
Beknopte informatie over historie, ecologie en voorkomen
Het boek sluit aan op de gelijknamige app van dezelfde auteurs (gratis, tot nu toe alleen voor Android).

Auteur(s): Heilien Tonckens, Wil Leurs, Rick Hoeksema
Druk: 1
Pagina's: 188
Formaat: 16 x 24 cm
Uitvoering: paperback | full colour
Verschijningsjaar: 2020

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Later bestellen, nu bewaren? Zet op beplantingsplan
Ook kunt u dit product Tonen in Vergelijking of Afdrukken