bloembollen

Eucomis montana - Natuurlijk geteeld

€5,00  (1 stuk)
+ Voeg toe aan Beplantingsplan  of Vergelijk
!! Levering: te bestellen vanaf eind januari

De plant komt uit natuurlijke teelt zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en zonder kunstmest. 

LET OP: dit is een zomerbloeier, voor aanplant in het voorjaar. Bestel deze zomerbloeier daarom NIET samen met voorjaarsbloeiers of herfstbloeiers uit onze voorverkoop (voor aanplant in het najaar). U kunt deze zomerbloeier WEL samen bestellen met andere zomerbloeiers, sneeuwklokjes/lenteklokje 'in het groen', schaduwplanten in pot, boeken, meststoffen/bodemverbeteraars of gereedschap. Wilt u toch voorjaarsbloeiers of herfstbloeiers uit de voorverkoop bestellen? Top, maar bestel deze dan apart.

Eucomis (ananasplant of kuiflelie) is een rijkbloeiend bolgewas uit Zuid-Afrika. Deze Eucomis bloeit vanaf juli t/m november.

De Eucomis montana is uniek: een groene stengel, paars gestippeld, met witpaarse bloemen (zie foto). 

Eucomis is in ons klimaat meestal niet winterhard. Ze zijn goed toe te passen als kuipplant, maar ook in de volle grond. Let op; deze soort heeft tijd nodig om zich thuis te voelen op een nieuwe plek en bloeit daarom niet altijd het eerste jaar. 

Eucomis in pot
Plant de bollen van Eucomis vanaf april in een ruime pot, ondiep: de punt van de bol dient nét uit te steken. Geef ze pas water als de bol begint uit te lopen. Gedurende de zomer, als er loof aan de bol zit, vraagt de Eucomis veel water en geregeld mest. Als Eucomis in de herfst geel begint te worden stop je met water geven, zodat de pot met Eucomis voor de winter opdroogt en deze droog op een vorstvrije plaats neergezet kan worden (4 tot 10 graden). Gedurende de winter heeft de Eucomis eenmaal per twee weken een scheut water nodig.

Eucomis in de volle grond
Plant de bollen vanaf april tweemaal de hoogte van de bol diep: de punt van de bol dient dus niet meer uit te steken. Zodra de bol boven de grond uitkomt geef je indien nodig extra water. In de zomer vraagt de bol geregeld wat extra mest. In het najaar, voor de vorst, knip je het loof af en graaf je de bollen uit. Bewaar ze op een droge koele plek (4 tot 10 graden). Alleen in milde klimaten (Zuid-Europa of langs de Nederlandse kust) kunnen de bollen ook in de grond blijven zitten, afgedekt met een laag mulch.

Bloeimaand: juli t/m november
Kleur: witpaars
Hoogte: 50 cm
Standplaats: volle zon
Bodemvoorkeur: voedzaam
Plantseizoen: april
Plantdiepte: 15 cm
Type: meerjarenbloei
Bol, wortelstok of knol: bloembol
Vermeerderd door: bijbolletjes (vegetatief)
Herkomst: Mpumalanga province (Zuid-Afrika)
Bolmaat: 18/+ (omvang in cm)
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Later bestellen, nu bewaren? Zet op beplantingsplan
Ook kunt u dit product Tonen in Vergelijking of Afdrukken