bloembollen

Great dixter schepje

€51,50  
+ Voeg toe aan Beplantingsplan  of Vergelijk
!! Levering: VOORVERKOOP. Levering in de loop van september, in de bloembollenplanttijd. Kiest u voor onze Strong Delivery? Dan levering eind aug / begin sept.

Het Great Dixter schepje van Sneeboer
Veelal worden bollen met pootstokjes geplant. Men duwt een stokje met een punt (het 'pootstokje') in de grond en creeërt daarmee een pootgat waarin een bol gestopt wordt. Bij elk tuincentrum hangen wel van dit soort pootstokjes, maar ze zijn zeker niet ideaal voor het planten van bollen. Waarom niet? Een pootstokje duwt de grond opzij en verdicht dan de zijkanten van het pootgat waardoor de geplantte bol een barriére heeft; dit gaat ten koste van de vegetatieve vermeerdering/verwildering van de bol.  Ook zorgt het puntje van het pootstokje ervoor dat er altijd lucht onder de geplantte bol en het diepste punt van het pootgat overblijft. Dit is slecht voor de beworteling. 

Veel beter is het om bollen net zoals vaste planten te planten, namelijk in een verbeterde losse grond met voldoende voeding en ruimte voor vermeerdering. Natuurlijk zijn bollen kleiner dan vaste planten, daarom gebruikte Christopher Lloyd, headgardener van de beroemde tuin Great Dixter in Engeland, speciaal dit schepje voor het planten van kleine bollen. Het is smal zodat de bollen overal tussendoor kunnen worden geplant maar breed genoeg om een per bol een eigen plantgat te maken met een losse bodemstructuur en voldoende voeding. U zult begrijpen dat een bol in zo'n plantgat beter aan zal slaan!

Plant de hele kleine bolletje zoals Sneeuwroem gerust per drie met dit handige schepje. Ook kan het schepje gebruikt worden voor het verplanten van zaailingen of voor het wieden van fijn onkruid, al raden wij voor de serieuze onkruidjacht het zevenbladvorkje aan. Voor het planten van grote bollen (Tulpen, Narcissen, etc) raden wij de bollenpriem aan, klik hier.

Informatie:
Materiaal: ambachtelijk gesmeed roestvaststaal met houten (Es) steel

Breedte van het hoofd: 5 cm
Lengte van het hoofd: 16 cm
Lengte van de steel: 14 cm
Totale lengte: 33 cm
Gewicht: 0,24 kg
Functie: Graven, Planten, Potten
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Later bestellen, nu bewaren? Zet op beplantingsplan
Ook kunt u dit product Tonen in Vergelijking of Afdrukken