bloembollen

Iris bucharica (gewei iris)

€4,50  (3 stuks)
+ Voeg toe aan Beplantingsplan  of Vergelijk
  • KORTING:    6x3 stuks=5%    12x3 stuks=10%    25x3 stuks=15%    50x3 stuks=20%   
  • (gereduceerde prijs wordt in winkelwagen berekend)
!! Levering: VOORVERKOOP. Levering in de loop van september, in de bloembollenplanttijd. Kiest u voor onze Strong Delivery? Dan levering eind aug / begin sept.

Iris bucharica (gewei iris) komt van nature voor in Afghanistan, Tajikistan en Oezbekistan. Ze voelt zich daar het meeste thuis op een hoogte van circa 1500 meter, op kiezelstranden en grindhellingen, in de volle zon. In onze tuinen doet Iris bucharica het dan ook het beste op de warmste plekjes. Ideaal zijn rotstuintjes, of onder een muurtje op het zuiden zonder concurrerende planten. De bollen van Iris bucharica moet zomers droog staan, anders kunnen deze gaan rotten.

Natuurlijk heeft niet iedereen een rotstuintje paraat: Iris bucharica staat ook goed vooraan in de border, op het zuiden. Voeg indien de bodem lemig is zand toe aan het plantgat. Dit zorgt voor een betere drainage. Voeg juist bentoniet (kleimineralen) toe indien je op zand tuiniert: Iris bucharica floreert op extra kleimineralen. 

Als Iris bucharica op zo'n warme plek staat kan deze zich prima uitbreiden. De pol van de Iris wordt steeds groter en kan elke 3 tot 4 jaar uitgegraven en gesplitst worden. Net zoals met een pol sneeuwklokjes.

Iris bucharica bloeit vroeg (maart/april). De bloei is overvloedig: per bol verschijnen meerdere bloemstelen, met per steel ook meerdere bloemen. Na de bloei blijft deze Iris nog geruime tijd groen, tot in juli aan toe.

Bloeimaand: maart/april
Kleur: geel
Hoogte: 30 cm
Standplaats: zonnig en warm, droog
Bodemvoorkeur: voedzaam
Plantseizoen: najaar (aug - dec)
Plantdiepte: driemaal de diameter van de bol
Type: verwildering
Bol, wortelstok of knol: bloembol
Vermeerderd door:
Herkomst: Afghanistan, Tajikistan en Oezbekistan
Bolmaat: 8/+ (omvang in cm)
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Later bestellen, nu bewaren? Zet op beplantingsplan
Ook kunt u dit product Tonen in Vergelijking of Afdrukken