bloembollen

Over ons

Wilde Weelde logo De Warande is een klein gezellig familiebedrijfje
Wij hebben ons gericht op de toepassing van stinzen- en schaduwplanten, verwilderingsbollen en andere soorten bloembollen, geschikt voor meerjarenbloei. Al sinds 1986 experimenten wij met dit assortiment in onze bostuin in Laag-Keppel. Daarnaast hebben we ook andere tuinen, met andere soorten gronden, met dit assortiment mogen beplanten. Zo hebben we zowel in eigen tuin als op andere locaties ervaring opgedaan. Deze ervaring delen wij graag met u.

Wij zijn lid van vakgroep Wilde Weelde. Wilde Weelde is een actieve vereniging van natuurvriendelijke ondernemers in het groen.

Het inplanten van tuin en park met verwilderingsbollen doen wij sinds 2004 (benieuwd? Klik hier voor een greep uit onze projecten). Deze projecten zijn vaak grote oppervlakten voor bewoners van landhuizen of kastelen. Maar met stinzen- en verwilderingsbollen kan juist ook op kleine schaal getuinierd worden. Speciaal voor diegene die niet op een kasteel of landhuis wonen en toch wil genieten van een kleurrijk voorjaar hebben wij sinds 2013 deze webshop lopen. En met succes! 

Wij streven ernaar ons aanbod in deze webshop zo overzichtelijk mogelijk te maken. Soorten kunnen op bloeitijd, hoogte en kleur geselecteerd worden (gebruik daarvoor onze filters) maar ook op standplaats en voorkeur grondsoort. Met de juiste keuze in soorten is het succes voor een geslaagde aanplant het grootst!

Bloembollen van deze tulp soort, Tulipa clusiana 'Stellata', bloeien op de WarandeOp De Warande blijven we met bloembollen experimenteren en regelmatig worden we verrast door hun schoonheid!
Zoals hier, Tulipa clusiana 'Stellata', aangeplant in 2013 op de rivierduin.


Het team van De Warande
Het team bestaat uit Trudi Woerdeman en Willem Overmars, oprichters van De Warande, en hun oudste zoon Jan willem Overmars. Daarnaast verzorgt Geert Overmars (jongste zoon van Willem en Trudi) de foto's voor ons boek 'Tuinieren met Stinzenplanten' en de webshop.

Jan willem Overmars, afgestudeerd watermanager. Sinds 2013 verzorgt hij de webshop Sterkebollen.nl.

Trudi Woerdeman is erkend tuin- en landschapsarchitecte, en tuinhistorica.Zij behaalde het hoveniersdiploma, waardoor zij de theorie uitstekend met de praktijk kan combineren. De afgelopen 30 jaar heeft Trudi Woerdeman geëxperimenteerd met stinzenplanten in haar bostuin op de Warande.  Zij leerde deze historische plantjes kennen én waarderen bij haar restauratiewerk van oude tuinen en parken. 

Willem Overmars is kunsthistoricus en landschapsarchitect. Hij heeft een zeer brede ervaring op verschillende terreinen. Samen met Trudi Woerdeman ontwierp hij in de tachtiger en negentiger jaren van de vorige eeuw een reeks van moderne stijltuinen, vaak bij monumentaal verbouwde woonboerderijen. Zij wonnen in 1988 de Zilveren medaille Nederlandse Tuinenprijs voor de tuin van een woonboerderij in Beugen.


Bloembollen zoals stinzenplanten en verwilderingsbollen worden aangeplant op het voorplein van Kasteel Hackfort Op het voorplein van Kasteel Hackfort worden verwilderingsbollen geplant. Ontwerp: Trudi Woerdeman. Opdrachtgever: Natuurmonumenten.

Onze klanten
Bij ons kan iedereen terecht, groot of klein: van oprijlanen van kastelen (waar we tot wel 500.000 bloembollen planten, en ja, voor een natuurlijk effect doen wij dit met hand!) tot en met orders via deze webshop. Het gaat bij ons niet om de kwantiteit, maar om het genieten ervan: tijdens het plantwerk én bij het resultaat in het voorjaar!

Tulpen van verschillende soorten bloeien in de tuin van Jaqcueline van der KloetOm te leren gaan wij ook regelmatig op stap: deze foto is gemaakt in de tuin van Jacqueline van der Kloet. Weer tulpen... we zijn er vol van!
En er blijken genoeg soorten die geschikt zijn voor verwildering.