bloembollen

Tuinieren met Stinzenplanten - T. Woerdeman

€35,00  
+ Voeg toe aan Beplantingsplan  of Vergelijk
Levering: Helaas momenteel uitverkocht
Ontdek met stinzenplanten in uw tuin de vreugde van een vroege lente, ieder jaar opnieuw. Auteur Trudi Woerdeman Boek met harde kaft in full colour. Formaat 29 x 24 cm, omvang 160 paginas

Stinzenplanten (van het Friese woord Stins voor stenen huis) vormen een bijzondere groep verwilderende sierplanten, meest bolgewasjes, die thuishoren op historische buitenplaatsen. Bijvoorbeeld sneeuwklokjes, boerencrocussen, witte en gele bosanemonen, wilde boshyacinten, daslook en nog veel meer. Ieder voorjaar zijn de kleurige tapijten van deze stinzenbloemen weer te bewonderen onder de bomen van onze historische parken. Hun voorjaarspracht is onweerstaanbaar!

U hoeft geen landgoed te bezitten voor een eigen stinzentuin. Het boek is een uitnodiging voor u om zelf te gaan tuinieren met stinzenplanten onder bomen en struiken in uw eigen tuin. In dit boek leest u alles over historie, ontwerp, aanleg en jaarlijkse verzorging van stinzenplanten. Vooraanstaande kenners van stinzenplanten zijn hier aan het woord: Trudi Woerdeman en Hein Koningen. De schitterende droomfotos van de bloeiende stinzenplanten van Geert Overmars zullen u onmiddellijk verleiden om deze bloemtapijten ook in eigen tuin te planten. U vindt een lijst van de mooiste en meest geschikte stinzenplanten voor uw tuin.

Tuinieren met stinzenplanten is een kleinschalige vorm van historisch én ecologisch tuinieren, veel makkelijker als u denkt. Haal de historische stinzenplanten uit de vergetelheid en plant ze weer aan. Zo werkt u ook mee om dit kostbare en charmante culturele erfgoed te bewaren.
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Later bestellen, nu bewaren? Zet op beplantingsplan
Ook kunt u dit product Tonen in Vergelijking of Afdrukken