bloembollen

Tulipa ‘Prinses Irene’

€6,00  (10 stuks)
+ Voeg toe aan Beplantingsplan  of Vergelijk
  • KORTING:    6x10 stuks=5%    12x10 stuks=10%    25x10 stuks=15%    50x10 stuks=20%   
  • (gereduceerde prijs wordt in winkelwagen berekend)
!! Levering: VOORVERKOOP. Levering in de loop van september, in de bloembollenplanttijd. Kiest u voor onze Strong Delivery? Dan levering eind aug / begin sept.

Deze Tulp is aanbevolen door tuin- en landschapsarchitecte Jacqueline van der Kloet om haar sterke kwaliteiten. Mits op de juiste plek geplant (voedzaam en zonnig) komt deze Tulp ieder jaar terug.

Tulipa ‘Prinses Irene’ stamt uit 1949 en werd geïntroduceerd door Van Reisen & Sons .Deze cultivar is een afstammeling van ‘Couleur Cardinal’ en behoort eveneens tot de groep van Triumphtulpen.

‘Prinses Irene’ heeft oranje bloemen met een paarsbruine tekening in de vorm van een maple leaf (esdoornblad), het symbool van Canada waar de prinsessen in de Tweede Wereldoorlog opgroeiden. Deze tulp wordt ca. 35 cm hoog en bloeit in mid-april. Een extra reden om voor ‘Prinses Irene’ te kiezen is de fijne, kruidige geur die de bloem verspreidt.

In combinatie is zij op haar mooist in combinatie met donkerder soortgenoten uit dezelfde groep Triumphtulpen, zoals ‘Abu Hassan’ (oranjerood met geel), ‘Ronaldo’ (diepbruin) of ‘Slawa’ (paarsbruin met zachtgeel). Maar ook prachtig met de licht abrikooskleurige ‘Apricot Beauty’ die net iets vroeger gaat bloeien. Een heel goede meerjarenbloeier mits geplant op een zonnige, goed gedraineerde en redelijk vruchtbare plek.

Bloeimaand: april
Kleur: oranje
Hoogte: 35 cm
Standplaats: zon tot halfschaduw, warm plekje
Bodemvoorkeur: voedzaam (bij voorkeur klei/lemig: op zandgrond plantgat verbeteren met kleimineralen)
Plantseizoen: najaar (aug - dec)
Plantdiepte: driemaal de diameter van de bol
Type: meerjarenbloei
Bol, wortelstok of knol: bloembol
Vermeerderd door: bijbolletjes (vegetatief)
Herkomst:
Bolmaat: 12/+ (omvang in cm)
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Later bestellen, nu bewaren? Zet op beplantingsplan
Ook kunt u dit product Tonen in Vergelijking of Afdrukken