bloembollen

Vinassekali

€81,00  /4kg (of 2kg, 25kg)
+ Voeg toe aan Beplantingsplan  of Vergelijk
!! Levering: verzending samen met de bloembollen uit de voorverkoop in het najaar (indien besteld) OF binnen 1 tot 3 werkdagen indien niks uit de voorverkoop besteld.

Waarom vinassekali?
Vinassekali is een organische kali messtof (NPK 2-0-20) in een mooie, goed strooibare korrel. Vinassekali is belangrijk voor de vorming van bollen. Tevens zorgt vinassekali voor een betere afharding zodat de bol minder gevoelig is voor schimmel. 

In deze meststof zit ook een kleine hoeveelheid stikstof; dit komt de groei van de bol in het voorjaar ten goede. 

Voor wie?
Vinassekali wordt aangeraden voor alle bloembollen en knollen. Let op; de Bosanemoon (A. ranunculoides en A. nemorosa) heeft een wortelstok. Gebruik Vinassekali niet voor wortelstokken.
Vinassekali kan ook prima gebruikt worden bij de vruchtteelt; het geeft de vrucht namelijk een zoetere smaak.

Dosering en verwerking
Werk bij het inplanten van de bol een beetje Vinassekali door de bodem. Spaarzaam gebruiken; 2 kg is al voor 20 tot 40 vierkante meter! Doseer dus 50 tot 100 gram (één of twee volle eetlepels) per vierkante meter. Zorg dat de het grootste gedeelte van de vinassekali goed gemengd in de bodem tot 20 cm onder de bol (de wortelzone) komt te zitten. De emmer hoeft niet in één keer leeg; Vinassekali is op een droge plek prima houdbaar.

Vinassekali bij ons verkrijgbaar in 2 of 4 kg emmers, of in een 25 kg zak (maak boven uw keuze: 2, 4 kg of 25kg). De prijs van de 25 kg zak is incl. een toeslag op de verzendkosten (de zak wordt apart verzonden van het overige bestelde).

Samenstelling
NPK 2-0-20
2% stikstof totaal (N) afkomstig van beendermeel, meel van koeken van oliehoudende zaden en vinasse. 20% kaliumoxyde (K₂O) oplosbaar in water,
18% organische stof.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Later bestellen, nu bewaren? Zet op beplantingsplan
Ook kunt u dit product Tonen in Vergelijking of Afdrukken