bloembollen

Anemone nemorosa 'Parlez Vous' (Bosanemoon) - Stinzenplant

€9,00  (3 stuks)
+ Voeg toe aan Beplantingsplan  of Vergelijk
  • KORTING:    6x3 stuks=5%    12x3 stuks=10%    25x3 stuks=15%    50x3 stuks=20%   
  • (gereduceerde prijs wordt in winkelwagen berekend)
!! Levering: VOORVERKOOP. Levering in de loop van september, in de bloembollenplanttijd. Kiest u voor onze Strong Delivery? Dan levering eind aug / begin sept.

Bosanemoon 'Parlez Vous' is een grootbloemige Bosanemoon met een zacht lila/lichtblauwe kleur. Bosanemoon 'Parlez Vous' is een redelijke sterke groeier en zal binnen twee of drie jaar een mooi voorjaarstapijtje vormen.

'Parlez Vous' is in de eerste wereldoorlog verzameld door Frank Waley. Deze cultivar heeft later vanuit zijn tuin in Sevenoaks (Kent) bekendheid vergaard.

Anemone nemorosa verlangt een humeuze, luchtige bodem. Heeft u vaste kleigrond? Maak dan de bodem vooraf aan de inplant van de wortelstokken wat los door houtsnippers en bladaarde of compost toe te voegen.

De wortelstok van de Anemone nemorosa is gevoelig voor uitdroging: wij leveren haar daarom in een geperforeerde polyzak mét aarde. Plant haar zo spoedig mogelijk. Eventjes bewaren kan wel, maar dan wel in de koelkast (vorstvrij).

Tenslotte: ondanks dat de Anemone nemorosa 'Parlez Vous' massaal kan verwilderen, komt deze soort vaak maar lastig op gang. Plant ze op de juiste plek: hoe meer ze zich ‘thuis voelen’, hoe beter de kans van slagen is. Een mooi resultaat kan een jaar tot enkele jaren duren. De soort is dus niet geschikt voor wie direct veel kleur wil.

Bloeimaand: maart/april
Kleur: zacht lila / lichtblauw
Hoogte: 15 cm
Standplaats: schaduw / halfschaduw
Bodemvoorkeur: losse bodem met humus
Plantseizoen: najaar (aug - dec)
Plantdiepte: 3 cm, wortelstok horizontaal
Type: verwildering, stinzenplant
Bol, wortelstok of knol: wortelstok
Vermeerderd door: wortelstok
Herkomst: Sevenoaks (Kent)
Bolmaat: wortelstok minimaal 3 cm lang met groeipunt
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Later bestellen, nu bewaren? Zet op beplantingsplan
Ook kunt u dit product Tonen in Vergelijking of Afdrukken