bloembollen

Anemone ranunculoides (Gele Bosanemoon) - Stinzenplant

€7,00  (10 stuks)
+ Voeg toe aan Beplantingsplan  of Vergelijk
  • KORTING:    6x10 stuks=5%    12x10 stuks=10%    25x10 stuks=15%    50x10 stuks=20%   
  • (gereduceerde prijs wordt in winkelwagen berekend)
!! Levering: VOORVERKOOP. Levering vanaf eind augustus of in de loop van september, in de bloembollenplanttijd.

In de jaren '70 hebben wij vier klein stekjes van de Anemone ranunculoides of Gele Bosanemoon meegenomen uit Oostenrijk. Jarenlang hebben ze in Ewijk op de rivierklei gestaan waar ze elk voorjaar opkwamen maar door de harde structuur van de bodem niet konden uitdijen. Na de verhuizing van de Gele bosanemoon naar de zandige bosgrond op De Warande ging het snel: in april staan de Gele bosanemomen massaal bij ons in bloei.

De Gele bosanemoon is zeer geschikt voor onder bladverliezende bomen en struiken. Op vaste kleigrond dient u voor het inplanten van de wortelstokken de structuur van de bodem te verbeteren (los te maken) met bijvoorbeeld houtsnippers en bladaarde. De Gele bosanemoon is mooi in combinatie met het Lelietje der Dalen (Convallaria majalis).

Deze anemoon breidt zich vooral uit via wortelstokken en is inheems in Europa. De soort is zeldzamer dan de witte bosanemoon maar is in Europa soms toch in het wild te vinden. Zie dit filmpje van de Dwaalfilm voor een impressie van gele bosanemonen in het wild.

De wortelstok van de Bosanemoon is gevoelig voor uitdroging: wij leveren haar daarom in een geperforeerde polyzak mét aarde. Plant haar zo spoedig mogelijk. Eventjes bewaren kan wel, maar dan wel in de koelkast (vorstvrij).

Ondanks dat de Anemone ranunculoides massaal kan verwilderen, komt deze soort vaak maar lastig op gang. Plant ze op de juiste plek: hoe meer ze zich ‘thuis voelen’, hoe beter de kans van slagen is. Een mooi resultaat kan een jaar tot enkele jaren duren. De soort is dus niet geschikt voor wie direct veel kleur wil.

Bloeimaand: eind maart/april
Kleur: geel
Hoogte: 10 cm
Standplaats: geen specifieke wensen
Bodemvoorkeur: losse bodem met humus
Plantseizoen: najaar (aug - dec) en voorjaar (febr - mrt)
Plantdiepte: 3 cm, wortelstok horizontaal
Type: verwildering, stinzenplant
Bol, wortelstok of knol: wortelstok
Vermeerderd door: wortelstok
Herkomst: zuid-Europa
Bolmaat: wortelstok minimaal 1 cm lang met groeipunt
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Later bestellen, nu bewaren? Zet op beplantingsplan
Ook kunt u dit product Tonen in Vergelijking of Afdrukken