bloembollen

Leucojum vernum (Lenteklokje) - Stinzenplant , bulk

€29,95  (50 stuks)
+ Voeg toe aan Beplantingsplan  of Vergelijk
!! Levering: VOORVERKOOP. Levering vanaf eind augustus of in de loop van september, in de bloembollenplanttijd.

Bolmaat 6/+, Hollands geteeld. Alleen dit jaar (2023) aangeboden vanwege een fantastische oogst. Let op; de bulk heeft een kleiner bolmaatje. Liever een grotere bolmaat? Bestel dan het lenteklokje per 5 (bolmaat 8/+).

Leucojum vernum of het Lenteklokje wordt door een leek wel eens verward met het Sneeuwklokje. De bloei in het vroege voorjaar overlapt elkaar waardoor deze verwarring ook wel begrijpelijk is. Toch zijn er duidelijk verschillen te zien. Het blad van het lenteklokje is glimmend donkergroen, en de bloemen hebben een wat 'vierkantere' uitstraling met groene tot gele puntjes op de bloembladeren.

Het Lenteklokje is een prachtig gewild bolgewas dat (mits op de juiste standplaats geplant) helemaal niet zo moeilijk is. Plant het Lenteklokje op een vochthoudende (zandig maar humusrijk, of lemige/kleiige) bodem. Op de veengronden doet Leucojum vernum het ook prima.

Leucojum vernum is inheems in Midden-Europa en is mooi in combinatie met: Eranthis (winterakoniet), en Crocus tommasinianus (boerenkrokus).   

De bol van het Lenteklokje kan slecht tegen uitdroging; wij leveren haar daarom in een geperforeerde polyzak mét aarde. Plant haar zo spoedig mogelijk. Eventjes bewaren kan wel, maar dan wel in de koelkast (vorstvrij).

De bollen van deze soort worden verpakt in vermiculiet. Dit is een natuurlijk mineraal dat de conditie van de bol gezond houdt tijdens het transport en eventueel tijdens de bewaring in uw koelkast. Vermiculiet wordt in de agrarische sector ook gebruikt om de grond luchtiger te maken; een structuurverbeteraar dus. U mag het vermiculiet door het plantgat van de bol mengen. Meng dit dan wel goéd met de bestaande bodem. Of het ook echt een meerwaarde heeft voor de groei van de bol is ons onbekend. U kunt het vermiculiet dus ook weggooien, in de grijze container of verspreid over de composthoop.

Bloeimaand: febr/maart
Kleur: wit
Hoogte: 25 cm
Standplaats: zon tot halfschaduw
Bodemvoorkeur: vochtig en voedzaam (bij voorkeur klei/lemig: op zandgrond plantgat verbeteren met kleimineralen)
Plantseizoen: najaar (aug - dec)
Plantdiepte: driemaal de diameter van de bol
Type: verwildering, stinzenplant
Bol, wortelstok of knol: bloembol
Vermeerderd door: bijbolletjes (vegetatief) en zaad
Herkomst: midden-Europa in de uiterwaarden
Bolmaat: 6/+ (omvang in cm)
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Later bestellen, nu bewaren? Zet op beplantingsplan
Ook kunt u dit product Tonen in Vergelijking of Afdrukken