bloembollen

Over ons

Wilde Weelde logo De Warande is een gezellig familiebedrijf
Wij hebben ons gericht op de toepassing van stinzen- en schaduwplanten, verwilderingsbollen en andere soorten bloembollen, geschikt voor meerjarenbloei. Van 1987 tot 2020 hebben wij volop geëxperimenteerd met dit assortiment in onze bostuin in Laag-Keppel. Daarnaast hebben we ook andere tuinen, met andere soorten gronden, met dit assortiment mogen beplanten. Zo hebben we zowel in eigen tuin als op andere locaties ervaring opgedaan. Deze ervaring delen wij graag met u.

Wij zijn lid van vakgroep Wilde Weelde. Wilde Weelde is een actieve vereniging van natuurvriendelijke ondernemers in het groen.

Het inplanten van tuin en park met verwilderingsbollen doen wij sinds 2004 (benieuwd? Klik hier voor een greep uit onze projecten). Deze projecten zijn vaak grote oppervlakten voor bewoners van landhuizen of kastelen. Maar met stinzen- en verwilderingsbollen kan juist ook op kleine schaal getuinierd worden. Speciaal voor diegene die niet op een kasteel of landhuis wonen en toch wil genieten van een kleurrijk voorjaar hebben wij sinds 2013 deze webshop lopen. En met succes! 

Wij streven ernaar ons aanbod in deze webshop zo overzichtelijk mogelijk te maken. Soorten kunnen op bloeitijd, hoogte en kleur geselecteerd worden (gebruik daarvoor onze filters) maar ook op standplaats en voorkeur grondsoort. Op deze manier richten wij ons voornamelijk op de toepassing van de soorten. Met de juiste keuze in soorten is het succes voor een geslaagde aanplant namelijk het grootst!

Luchtfoto De Warande

Luchtfoto van de bostuin in Laag-Keppel, in de jaren 1986 - 2020 is hier volop gexperimenteerd met stinzenplanten, verwilderingsbollen en schaduwplanten.

Het team van De Warande
Trudi Woerdeman en Willem Overmars zijn de oprichters van bos- en stinzentuin De Warande. Hun oudste zoon Jan willem Overmars heeft duidelijk zijn eigen draai aan deze bijzondere vorm van tuinieren gegeven: hij heeft de webshop Sterkebollen.nl opgezet en is verantwoordelijk voor de inhoudelijk invulling ervan. Tevens begeleidt hij het personeel bij het inpakken van de bestellingen en is hij verantwoordelijk voor de kwaliteit van de bollen. Geert Overmars (jongste zoon van Willem en Trudi) heeft de meeste foto's voor ons boek 'Tuinieren met Stinzenplanten' en de webshop gemaakt. Sinds 2020 werkt ook Geert fulltime voor De Warande: indien u ons belt of mail is de kans groot dat hij u te woord staat. Ook verzorgt hij de Social Media en leidt hij de technische uitvoering van de webshop in goede banen.

Jan willem Overmars, afgestudeerd watermanager. 
Geert Overmars is archeoloog, en beroepsfotograaf. 
Trudi Woerdeman is erkend tuin- en landschapsarchitecte, en tuinhistorica.Zij behaalde het hoveniersdiploma.
Willem Overmars is kunsthistoricus en landschapsarchitect. 

Onze klanten
Bij ons kan iedereen terecht, groot of klein: van oprijlanen van kastelen (waar we tot wel 500.000 bloembollen planten) tot en met orders via deze webshop. Het gaat bij ons niet om de kwantiteit, maar om het genieten ervan: tijdens het plantwerk én bij het resultaat in het voorjaar!


Bloembollen zoals stinzenplanten en verwilderingsbollen worden aangeplant op het voorplein van Kasteel Hackfort Op het voorplein van Kasteel Hackfort worden verwilderingsbollen geplant. Ontwerp: Trudi Woerdeman. Opdrachtgever: Natuurmonumenten.

 

Machinaal planten van bollen

Machinale aanplant: met twee plantmachines worden in een bloemenweide in Hummelo 400.000 sneeuwroem bollen geplant. Dat schiet op!