bloembollen

Tulipa sprengeri

€6,00  (1 stuk)
+ Voeg toe aan Beplantingsplan  of Vergelijk
!! Levering: Wij zijn volop bezig met het versturen van bloembollen en streven naar een levering binnen 10 dagen. Zo spoedig mogelijk of juist later ontvangen? Dat kan! Laat het ons per email weten onder vermelding van uw ordernummer

Tulipa sprengeri is de laatstbloeiende Tulpen soort, en vindt haar oorsprong in Turkije, in de buurt van Amasya. Het is een kostbaar bolletje; dit komt omdat de sprengeri zichzelf diep de grond in trekt. In de natuur komen ze dan vanzelf een rotsplaat tegen, waardoor ze niet verder kunnen zakken. In onze tuinen echter, is het einde ver zoek! Graaf daarom een tegel in, op ongeveer 30 cm diepte, en plant ze daar boven, op ongeveer 10 cm diepte. Overigens zaait de sprengeri zich wél goed uit, en wie zuinig is op de zaailingen kan binnen een paar jaar een bloeiend veldje sprengeri's creëren! 

Plant de sprengeri in voedzame losse bodem. Op zandgrond bentoniet en ecobloei toevoegen, op (zware) kleigrond zand, basaltmeel, en ecobloei. Zie onze pagina 'Bodemverbetering' hierover.

 

Bloeimaand: mei/juni
Kleur: rood
Hoogte: 30-40 cm
Standplaats: zonnig
Bodemvoorkeur: voedzaam (bij voorkeur klei/lemig: op zandgrond plantgat verbeteren met kleimineralen)
Plantseizoen: najaar (aug - dec)
Plantdiepte: drie maal de diameter van de bol
Type: meerjarenbloei
Bol, wortelstok of knol: bloembol
Vermeerderd door: zaad
Herkomst: turkije
Bolmaat: 5/+ (omvang in cm)
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Later bestellen, nu bewaren? Zet op beplantingsplan
Ook kunt u dit product Tonen in Vergelijking of Afdrukken