bloembollen

Anemone nemorosa (Witte bosanemoon) - Stinzenplant

€7,50  (25 stuks)
+ Voeg toe aan Beplantingsplan  of Vergelijk
  • KORTING:    6x25 stuks=5%    12x25 stuks=10%    25x25 stuks=15%    50x25 stuks=20%   
  • (gereduceerde prijs wordt in winkelwagen berekend)
!! Levering: VOORVERKOOP. Levering vanaf eind augustus of in de loop van september, in de bloembollenplanttijd.

De Anemone nemorosa of Witte bosanemoon is een zeer geschikte stinzenplant voor onder bladverliezende bomen en struiken of voor in een stinzenwei. De witte kleur van de Bosanemoon combineert goed met veel andere bollen, zoals de Sterhyacint (Scilla siberica) en Vingerhelmbloem (Corydalis solida). 

Anemone nemorosa verlangt een humeuze, luchtige bodem. Heeft u vaste kleigrond? Maak dan de bodem vooraf aan de inplant van de wortelstokken wat los door houtsnippers en bladaarde of compost toe te voegen.

Koop het liefst een groot aantal bosanemonen en plant ze dicht bij elkaar. Het eerste jaar is de bloei van de Bosanemoon meestal wat teleurstellend, maar als ze op de goede plek staan zullen de Bosanemonen via wortelstokken al na twee paar jaar een mooie plek vormen.

De wortelstok van de Anemone nemorosa is gevoelig voor uitdroging: wij leveren haar daarom in een geperforeerde polyzak mét aarde. Plant haar zo spoedig mogelijk. Eventjes bewaren kan wel, maar dan wel in de koelkast (vorstvrij).

Anemone nemorosa is inheems in Europa. In Nederland is ze vrij zeldzaam in het wild, maar in onder andere Duitsland en België zijn plekken te vinden waar de bosanemoon massaal groeit. Zie dit filmpje van de Dwaalfilm voor een impressie van bosanemonen in het wild.

Ondanks dat de Anemone nemorosa massaal kan verwilderen, komt deze soort vaak maar lastig op gang. Plant ze op de juiste plek: hoe meer ze zich ‘thuis voelen’, hoe beter de kans van slagen is. Een mooi resultaat kan een jaar tot enkele jaren duren. De soort is dus niet geschikt voor wie direct veel kleur wil.

Tot slot: dit is een typische stinzenplant. Meer weten over de toepassing van stinzenplanten in eigen tuin? Bestel het boek 'Tuinieren met Stinzenplanten'.

Bloeimaand: eind maart/april
Kleur: wit
Hoogte: 15 cm
Standplaats: geen specifieke wensen
Bodemvoorkeur: losse bodem met humus
Plantseizoen: najaar (aug - dec) en voorjaar (febr - mrt)
Plantdiepte: 3 cm, wortelstok horizontaal
Type: verwildering, stinzenplant
Bol, wortelstok of knol: wortelstok
Vermeerderd door: wortelstok
Herkomst: europa
Bolmaat: wortelstok minimaal 5 cm lang met groeipunt
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Later bestellen, nu bewaren? Zet op beplantingsplan
Ook kunt u dit product Tonen in Vergelijking of Afdrukken