bloembollen

Colchicum autumnale (Herfsttijloos)

€15,00  (5 stuks)
+ Voeg toe aan Beplantingsplan  of Vergelijk
!! Levering: Sorry, uitverkocht

Dit is een herfstbloeier. Herfstbloeiers kunnen het beste eind augustus / begin september doch uiterlijk half oktober worden geplant. Bestel deze soort daarom niet samen met Convallaria, Polygonatum of Uvularia, want deze soorten kunnen in verband met de oogsttijd pas eind oktober worden geleverd. Wilt u toch een herfstbloeier met deze soorten bestellen? Plaats dan twee bestellingen. Bestellingen met uitsluitend herfstbloeiers zullen wij met prioriteit verzenden.

De bloem van de Colchicum autumnale of Herfsttijloos lijkt sterk op de krokus. De Herfsttijloos heeft echter zes meeldraden terwijl de Herfstkrokus drie meeldraden heeft. Colchicum autumnale is inheems in grote delen van Europa. De bloemen staan prachtig open bij zonnig herfstweer. Bij een natte herfst verregenen de bloemen helaas van de Herfsttijloos ook wel eens.

Hou er rekening mee dat dit bolgewas in de lente loof heeft: plant de Colchicum dus op een plek waar in het voorjaar niet gemaaid wordt. Plant de bol van Colchicum na ontvangst zo spoedig mogelijk of bewaar ze tijdelijk in de koelkast (vorstvrij).

Bloeimaand: september/oktober
Kleur: lila
Hoogte: 15 cm
Standplaats: zon tot halfschaduw
Bodemvoorkeur: geen specifieke wensen
Plantseizoen: najaar (aug - okt)
Plantdiepte: tweemaal de diameter van de bol
Type: verwildering
Bol, wortelstok of knol:
Vermeerderd door:
Herkomst: zuid-Europa
Bolmaat: 13/+ (omvang in cm)
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Later bestellen, nu bewaren? Zet op beplantingsplan
Ook kunt u dit product Tonen in Vergelijking of Afdrukken