bloembollen

Hyacinthoides non-scripta (Boshyacint) - Stinzenplant - 100 stuks voor 4m2

€26,00  (100 stuks / 4m2)
+ Voeg toe aan Beplantingsplan  of Vergelijk
!! Levering: Wij zijn volop bezig met het versturen van bloembollen en streven naar een levering binnen 10 dagen. Zo spoedig mogelijk of juist later ontvangen? Dat kan! Laat het ons per email weten onder vermelding van uw ordernummer
De Hyacinthoides non-scripta (Boshyacint of Wilde hyacint) is een in Nederland verkrijgbare Hyacint die op de Engelse Blue Bell lijkt. De bloemen van deze Wilde Hyacint zijn kleiner dan van de Spaanse Hyacint en staan vaak aan één kant van de steel. De Boshyacint is de geschikste Hyacint voor verwildering in onze tuinen. Op De Warande groeit deze Hyacinthoides non-scripta tussen de Lelietjes der Dalen (Convallaria majalis).

De Boshyacint is verwilderd in West-Europa, maar is eigenlijk een kruising tussen de Spaanse Hyacint en de Engelse Blue Bell. Bent u op zoek naar de echte Engelse Blue Bell? Klik dan hier.

Wilt u het verschil tussen de Spaanse Hyacint, de Boshyacint en de Engelse Blue Bell nog beter begrijpen? Lees dan eens dit artikel door, geschreven door Plantlife International, UK. Klik hier voor het bestand (PDF). In dit Engelse artikel wordt het verschil omschreven tussen de (Engelse) Bluebell, de Hybrid (Garden) Bluebell (bij ons: de Boshyacint), en de Spanish Bluebell. 
Bloeimaand: april/mei
Kleur: blauw
Hoogte: 25 cm
Standplaats: geen specifieke wensen
Bodemvoorkeur: geen specifieke wensen
Plantseizoen: najaar (aug - dec)
Plantdiepte: drie maal de diameter van de bol
Type: verwildering, stinzenplant
Bol, wortelstok of knol: bloembol
Vermeerderd door: bijbolletjes (vegetatief) en zaad
Herkomst: west-Europa
Bolmaat: 7/8 (omvang in cm)
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Later bestellen, nu bewaren? Zet op beplantingsplan
Ook kunt u dit product Tonen in Vergelijking of Afdrukken