bloembollen

ALLIUM - ui & look

Het geslacht Allium kent vele soorten en cultivars. Wij bieden een aantal grootbloemige Alliums en een aantal Alliums geschikt voor verwildering aan.

De grootbloemige Alliums (Nederlandse naam: sierui of look) hebben de voorkeur voor een zonnige plek, maar gedijen ook nog goed in de halve schaduw. Sieruien bloeien als de meeste vaste planten alleen nog maar groen blad hebben. Ze zijn daarom zeer geschikt om te combineren met vaste planten. Plant ze in flinke aantallen, geef ze ieder voorjaar wat extra mest, en geniet in mei en juni al van een bloeiende border! Let bij het planten wel op de hoogte van de sieruien en vaste planten: tijdens de bloei moeten de sieruien wel boven de vaste planten uitsteken! Uitgebloeide Alliums mogen later in het seizoen wel onder het blad van de vaste planten verdwijnen. Tenslotte staan sieruien bij voorkeur op een wat lemige of kleiige grond. Heeft u zandgrond? Verrijk elk plantgat dan met kleimineralen en ze zullen het nog beter gaan doen!

De goudlook, daslook, en boslook zijn zeer geschikt voor verwildering en breiden zich van nature makkelijk uit. Ze bloeien vaak massaal in het voorjaar, ook in de schaduw. De daslook is ook nog eens eetbaar. Lekker voor in de puree!

Pagina 1 van 2
Pagina 1 van 2