bloembollen

Fritillaria meleagris (Kievitsbloem) - Stinzenplant

€5,75  (25 stuks)
+ Voeg toe aan Beplantingsplan  of Vergelijk
  • KORTING:    6x25 stuks=5%    12x25 stuks=10%    25x25 stuks=15%    50x25 stuks=20%   
  • (gereduceerde prijs wordt in winkelwagen berekend)
!! Levering: VOORVERKOOP. Levering in de loop van september, in de bloembollenplanttijd. Kiest u voor onze Strong Delivery? Dan levering eind aug / begin sept.

Elk voorjaar bloeit de Fritillaria meleagris of Kievitsbloem met purperen of witte gespikkelde klokken. Kievitsbloemen groeien in het wild in vochtige, veen- of leemhoudende weiden. Als ze het naar hun zin hebben verwilderen ze bij honderden tegelijk. Fritillaria meleagris bloeit tegelijk met de Bosanemonen, een mooie combinatie!

Oorspronkelijk komt de Kievitsbloem uit Zuid-Europa. In de afgelopen eeuwen is ze ook in Noord-Europa verwilderd geraakt. Op De Warande combineren we de Fritillaria meleagris in de stinzenweide met Erythronium 'Pagoda' (Hondstand) en Anemone nemorosa (Bosanemoon).

De bol van de Fritillaria meleagris is gevoelig voor uitdroging: na ontvangst direct planten of tijdelijk in de koelkast (vorstvrij) bewaren.

De bollen van deze soort worden verpakt in vermiculiet. Dit is een natuurlijk mineraal dat de conditie van de bol gezond houdt tijdens het transport en eventueel tijdens de bewaring in uw koelkast. Vermiculiet wordt in de agrarische sector ook gebruikt om de grond luchtiger te maken; een structuurverbeteraar dus. U mag het vermiculiet door het plantgat van de bol mengen. Meng dit dan wel goéd met de bestaande bodem. Of het ook echt een meerwaarde heeft voor de groei van de bol is ons onbekend. U kunt het vermiculiet dus ook weggooien, in de grijze container of verspreid over de composthoop.

Bloeimaand: april
Kleur: lilapurper
Hoogte: 30 cm
Standplaats: zon tot half schaduw
Bodemvoorkeur: iets vochtig
Plantseizoen: najaar (aug - dec)
Plantdiepte: driemaal de diameter van de bol
Type: verwildering, stinzenplant
Bol, wortelstok of knol: bloembol
Vermeerderd door: bijbolletjes, zaad
Herkomst: zuid-Europa
Bolmaat: 6/+ (omvang in cm)
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Later bestellen, nu bewaren? Zet op beplantingsplan
Ook kunt u dit product Tonen in Vergelijking of Afdrukken